Zonnig openingsfeest van nieuwe jongerenwoonvoorziening in Beverwaard

Donderdagmiddag openden NAS directeur-bestuurder Elly van der Vliet en Zorgwethouder Ronald Buijt de nieuwe jongerenwoonvoorziening in Beverwaard. Foto: Simon Metselaar

Vanmiddag werd in Beverwaard onze nieuwe jongerenwoonvoorziening geopend. Deze woonlocatie is geschikt voor 26 jongeren in de leeftijd 18 tot 23 jaar. In de begeleiding leiden wij de jongeren toe naar (en het behouden van) een zinvolle dagbesteding, activering, (vrijwilligers)werk of opleiding. Binnen een periode van (gemiddeld) 1,5 jaar is het de bedoeling dat jongeren zijn uitgestroomd naar een passende vervolgplek of zelfstandige woning.

Voor het officiële moment van het doorknippen van het rode lint, waren er toespraken van NAS directeur-bestuurder Elly van der Vliet en Zorgwethouder Ronald Buijt. Elly van der Vliet vertelde dat we trots zijn op deze mooie kans die we in samenwerking met de Gemeente Rotterdam hebben mogen creëren. Ook Ronald Buijt benadrukte dat de samenwerking met de NAS goed verloopt. “De samenwerking is fijn, functioneel en vooral zonder gedoe. En als er gedoe is, bespreken we dat gewoon.” Hij is ook benieuwd naar de ervaring van de jongeren die hier vanaf volgende week zullen gaan wonen. Daarom belooft hij binnenkort bij de bewoners op bezoek te komen.

De deuren werden geopend voor het toegestroomde publiek en zij werden door de jongerenmedewerkers rondgeleid langs de 26 kamers, twee keukens en huiskamers. Daarna kon er buiten in de stralende zon en onder het genot van een heerlijk ijsje en koffie met gebak nog nagepraat worden met zo’n 200 relaties, medewerkers en buurtbewoners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven