Wij zijn de NAS

In ‘Wij zijn de NAS’ delen zowel medewerkers als cliënten van de Nico Adriaans Stichting (NAS) hun dromen, doelen, worstelingen en prestaties. Maak kennis met de veelzijdige en inspirerende mensen die samen de NAS vormen.

Peter komt oorspronkelijk uit het Belgische Gent, maar verblijft al een paar jaar in Rotterdam. “Mijn gelukkigste tijd was toen ik een relatie had met een vrouw met wie ik vier jaar samen was”, blikt hij terug. “Gelukkig zijn we als vrienden uit elkaar gegaan.” Sinds twee weken verblijft Peter in de nachtopvang. Ondertussen werkt hij als zelfstandig koerier. Hij mag alles vervoeren. “Van een enveloppe tot aan 500 kilo, zolang het maar geen gevaarlijke stoffen zijn”, zegt hij opgewekt. Peter is de NAS dankbaar voor de slaapplek, al is het soms lastig voor een ondernemer in de nachtopvang. “Helaas waren er vannacht twee snurkers op de kamer. Je moet echt vóór die personen in slaap vallen, anders wordt het een lastig verhaal”, zegt hij met een relativerende glimlach.

Zijn doel? “Mijn bedrijf uitbreiden, maar eerst een leuk huis. En wie weet…Daarna misschien ook weer een relatie met een vrouw.” Peter heeft recentelijk goed nieuws gekregen. Het lijkt erop dat hij via Marktplaats een woning heeft gevonden, waar hij binnen afzienbare tijd terechtkan.

Ali (34) nu alweer 4 maanden in Rotterdam in de nachtopvang.
Hij is bezig met zijn VCA om te gaan werken als steigerbouwer. “Ik kan zo aan de slag”, zegt hij enthousiast. “Ik heb mooie vooruitzichten. Ik heb veel zelf geregeld, maar ben ook blij met de snelle hulp die ik krijg van de NAS. Daar ben ik blij mee en dankbaar voor.” Dromen heeft Ali niet. “Ik heb alleen doelen. Ik wil zelf die ladder beklimmen. Als je voor dromen gaat leven, word je nooit wakker. Net als in dat liedje: de meeste dromen zijn bedrog.” Lachend: “Want als ik wakker word dan droom ik nog.”

Scroll naar boven