Slaapplek voor iedereen

De NAS biedt sinds 2018 kleine tot grootschalige vormen van winteropvang. Deze opvang, de winterkouderegeling (WKR) genoemd, is een specifieke opvang aanvullend op de reguliere opvang. Rechthebbenden (geschorsten en buitenslapers) en niet-rechthebbende buitenslapers (EU-migranten en ongedocumenteerden) kunnen hier veilig de nacht doorbrengen op het moment dat de weersomstandigheden tot ontoelaatbare gezondheidsrisico’s kunnen leiden. De winterkouderegeling gaat in wanneer de minimum gevoelstemperatuur onder de nul graden is. De G4 neemt hier een beslissing over.

De winteropvang is momenteel gesloten.

De NAS biedt winteropvang aan op de Volkelstraat in Rotterdam van 18.00 tot 09.00 uur. Er is plek voor 180 mensen. Op deze locatie is er gelegenheid om te douchen en iedere slaper wordt voorzien van koffie, thee, ontbijt en een warme maaltijd.

De aanmeld- en opstaplocatie is Vijverhofstraat 35, 3032 SB Rotterdam. Mensen worden vanaf 18.00 uur vervoerd door medewerkers van de NAS via pendelbussen tussen de opstaplocatie en de opvanglocatie en worden in de ochtend teruggebracht naar het centrum van Rotterdam.

Het is dit jaar (winter 2023/2024) ook mogelijk vanaf Zuid per pendelbus te reizen. Opstappen kan om 19.00 uur en om 21.00 uur op de kruising Twentestraat-Meierijstraat-Strevelsweg.

Scroll naar boven