Kwaliteit en Veiligheid
De Nico Adriaans Stichting (NAS) stelt hoge eisen aan haar kwaliteit en veiligheid binnen de organisatie voor alle cliënten, medewerkers en bezoekers.
ISO-CERTIFICERING 9001:2015
De Nico Adriaans Stichting is officieel ISO gecertificeerd. Dit kwaliteitskeurmerk maakt aantoonbaar dat de organisatie in staat is processen, producten en diensten continu te evalueren en te verbeteren. In 2024 zijn wij voor het derde jaar op rij ISO gecertificeerd. Daar zijn we trots op, omdat dat iets zegt over onze professionaliteit en de kwaliteit van zorg die wij leveren.
Het certificaat is hier te downloaden.
NU NIET ZWANGER
De NAS heeft samen met diverse andere partijen in Rotterdam een convenant ondertekend waarin we ons allen inzetten voor het landelijke programma van de GGD: Nu Niet Zwanger. Dit programma is gericht op het voeren van een open en eerlijk gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Het doel is om ongepland en ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Dit betekent dat we bij de NAS proberen met al onze cliënten een gesprek te voeren of zij een kinderwens hebben ja of nee. Wij vinden het namelijk belangrijk dat een zwangerschap voor al onze cliënten een bewuste keuze is, niet iets dat je overvalt en waarmee je moet zien te dealen. Zo geven wij cliënten ook op dit leefgebied graag eigen regie.
Binnen de NAS hebben we een aandachtsfunctionaris Nu Niet Zwanger die zorgt voor de implementatie van dit onderwerp binnen de NAS. Zij geeft o.a. collega’s handvatten in het voeren van dergelijke gesprekken met hun cliënten en kan indien nodig ook opschalen naar het Nu Niet Zwanger team van de GGD (voor vergoeding van anticonceptie, complexe casussen, plaatsing van anti-conceptie via het somatisch netwerk van de GGD). Neem voor meer informatie contact op via e-mail: nunietzwanger@nasrotterdam.nl.MELDCODE
De NAS zet zich in voor de veiligheid en het welzijn van onze cliënten. We werken volgens de Meldcode Huiselijk Geweld & Kindermishandeling om signalen van misbruik en mishandeling vroegtijdig te herkennen en aan te pakken. Daarnaast maken we gebruik van het SiSa-signaal (Signaleren en Samenwerken) voor jongeren tot 23 jaar om een integrale aanpak te waarborgen.
Om dit te realiseren, zijn twee aandachtsfunctionarissen Huiselijk Geweld & Kindermishandeling actief binnen onze organisatie. Zij bieden ondersteuning bij casuïstiek en zijn verantwoordelijk voor het implementeren en borgen van de Meldcode. Door hun inzet zorgen we ervoor dat alle medewerkers goed zijn geïnformeerd en handelen volgens de richtlijnen, zodat we samen een veilige omgeving kunnen bieden voor onze cliënten. Neem voor meer informatie contact op via e-mail: meldcode@nasrotterdam.nl.
Heb je een slaapplek of hulp nodig?
Ben je:
– (bijna) dak- of thuisloos
– legaal in Nederland
– inwoner van Gemeente Rotterdam
En kun je:
– je problemen niet zelf (meer) oplossen
– niet (meer) zelf of met hulp van familie, vrienden of kennissen opvang regelen
Ben je 18 tot en met 23 jaar?
Meld je dan bij het Jongerenloket: Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.rotterdam.nl/jongerenloket.
Ben je ouder dan 23 jaar?
Meld je dan bij Centraal Onthaal: Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur. Kijk voor meer informatie op: www.rotterdam.nl/dak-of-thuisloos.