Wethouder Buijt bezoekt winteropvang

Foto wethouder Buijt, Siavash Montazeri en Bestuurder Elly van der Vliet

Wethouder Ronald Buijt, Teammanager Siavash Montazeri en Bestuurder Elly van der Vliet in de winteropvang

Zorgwethouder Ronald Buijt bracht woensdagavond 17 januari een bezoek aan de winteropvang die de NAS samen met de gemeente organiseert. Net als de 160 daklozen die hem die avond zouden volgen, vertrok Buijt samen met onze bestuurder Elly van der Vliet vanaf de Vijverhofstraat in een pendelbusje naar de opvangplek in Overschie. Buijt vindt het bezoek aan de winteropvang van groot belang. “Ik zie de daklozenproblematiek als één van de grootste problemen van de stad.”

Als de gevoelstemperatuur onder de nul graden zakt, verschaft de opvanglocatie aan de Volkelstraat plek aan maximaal 180 buitenslapers. “Als je als NAS-medewerker in de winteropvang komt, dan weet je waar je het allemaal voor doet”, zegt Van der Vliet. Het is geen luxeresort, maar de winteropvang biedt wel een beetje comfort en waardigheid aan buitenslapers die daar ernstig naar verlangen.

De wethouder is enthousiast over de organiserende rol van de Nico Adriaans Stichting. “Ik ben erg onder de indruk van het werk van de NAS. Elk jaar wordt de winteropvang beter en zijn er minder incidenten. Nee, de NAS…Daar ben ik hartstikke trots op en blij mee. Het is hun werk om deze mensen op te vangen en dat doen ze met alle passie.”

Met het pendelbusje van de Vijverhofstraat naar de winteropvang

De grote slaapzaal met 60 stapelbedden

Binnenkomst bij winteropvang

Wethouder Ronald Buijt en Bestuurder Elly van der Vliet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven