Jongeren nemen intrek in nieuwe NAS-woonvoorziening Beverwaard

Vanuit de oude jongerenvoorziening aan de Vijverhofstraat zijn in totaal tien jongeren verhuisd naar onze nieuwe voorziening voor beschermd wonen in de Beverwaard. De woonvoorziening werd op 16 mei feestelijk geopend.
De verhuizing kwam tot een goed einde door een strakke organisatie. Bij het oude pand in Noord stond een team klaar om de jongeren te begeleiden. Bij het nieuwe onderkomen in Beverwaard was een team aanwezig om de jongeren te ontvangen. 

Begeleiding
De jongeren die in de woonvoorziening wonen, worden begeleid door onze woonbegeleiders. Er is 24 uur per dag toezicht. 

Behalve met de methodiek Krachtwerk wordt binnen de begeleiding met Fasering gewerkt. In totaal worden vier fases onderscheiden (fase 1 t/m 4). Afhankelijk van de mate waarin je je aan afspraken houdt, dagbesteding volhoudt en vaardigheden aanleert, kun je doorstromen naar een volgende fase. 

De binnenkomsttijd is ook gekoppeld aan deze fases, net als de leefgeldregeling. In fase 1 en 2 krijg je bonnen voor de supermarkt, vanaf fase 3 krijg je leefgeld. Eerst in combinatie met bonnen. In fase 4 krijg je volledig beheer over je leefgeld. 

“Wat nieuw is, is de dagopstart”, vertelt Miranda. “Elke ochtend om half tien komen we bij elkaar met de jongeren zonder dagbesteding. Heb je geen invulling voor je dag? Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn om wél iets nuttigs te doen. In de avond komen we ook weer bij elkaar.”

Nieuwe bewoners
“De nieuwe jongeren zijn vorige week ook naar de woonvoorziening gekomen en op een paar kamers na zitten we helemaal vol” vertelt Miranda vol trots. In totaal zijn er 26 slaapkamers verdeeld over twee verdiepingen met op iedere verdieping sanitaire voorzieningen, een gemeenschappelijke keuken en huiskamer. De 14 vrouwen slapen in de kamers beneden, de mannen slapen in de kamers boven. Er zijn ook een aantal studio’s met eigen sanitair, waar je vanaf fase 3 in aanmerking voor komt.

Het voormalige schoolgebouw is omgebouwd tot nieuwe woonvoorziening. (Foto: Simon Metselaar)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven