Asha Lachman geeft hoop en liefde aan Rotterdammers in nood: ‘Belangrijk dat we nú iets doen voor de ander’

Asha Lachman is te gast in aflevering 3 van de NAS-podcastserie ‘Verschilmakers in de zorg’. Asha is oprichtster van de stichting Everyday People, waarmee ze mooie events organiseert voor mensen die het nodig hebben. Zo organiseert ze jaarlijks het RIO Festival en een speciale Valentijnsdag voor ouderen, maar ze zet ook daklozendiners en evenementen voor kinderen op touw. Asha ziet een toename van Rotterdammers in armoede. “Ook mensen met een modaal inkomen lopen nu vast.” In de videopodcast praat ze over de problemen die ze in Rotterdam tegenkomt.

Klik op deze link voor de YouTube-versie van de podcast.

Asha kampt de laatste jaren zelf met gezondheidsklachten, maar gaat toch elke dag weer voor de volle honderd procent voor haar stichting. De liefde voor de medemens houdt haar positief. “Wat ik zo graag wil, is dat mensen elkaar liefhebben”, zegt Asha stellig. “Dat zit in grote dingen, maar ook in hele kleine dingen. Dat je iets kleins doet voor iemand. Dat je even vraagt hoe het gaat.”

In de videopodcast praat presentator Peter van Drunen met Asha over haar persoonlijke drijfveren, de problemen die ze tegenkomt in Rotterdam en de evenementen die zij vanuit haar stichting organiseert.

Beluister hier de podcast via Spotify. Beluister én bekijk de podcast hier via YouTube.

Scroll naar boven