Stageplaatsen 2022 – 2023 bij de NAS

Update februari 2023 – Momenteel zijn er geen stageplaatsen beschikbaar!

De Nico Adriaans Stichting (NAS) is een typisch Rotterdamse, maatschappelijke opvang met specialistische kennis over dak- en thuislozen. Wij zetten mensen die tussen wal en schip vallen, op de kade. We werken krachtgericht en sluiten aan op wat de cliënt kan. Onze missie is: de cliënt voelt zich gezien en gehoord.

De NAS heeft de volgende kernwaarden: betrokkenheid, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en inclusie. Die kernwaarden worden door de hele organisatie doorleefd.

Voor komend schooljaar heeft de NAS nog een aantal stageplaatsen beschikbaar, namelijk:

  • 1 plek voor MBO social work bij de Activering
  • 1 plek voor HBO social work een combinatiefunctie bij verschillende afdelingen
  • 1 plek voor een 2e jaars HBO Social work of een MBO social work bij Job Score
  • 1 plek voor een MBO Facility Management
  • 1 plek voor HBO HR

De NAS is een lerende organisatie. Als stagiair draag jij echt bij aan de organisatie en dus ook aan de groei en ontwikkeling van je cliënten. Wij staan open voor jouw mening en jouw ervaringen en stemmen de begeleiding en taken af op wat past bij jou en jouw leerstijl.

Zie hieronder een paar ervaringen van stagiaires van het afgelopen schooljaar.

3e jaars HBO Social work bij jongeren afdeling
“Tijdens mijn stageperiode werd ik in een warm bad opgevangen door alle collega’s binnen de Nico Adriaans Stichting. Ik kon wennen aan de nieuwe omgeving, collega’s en bewoners. Er werd geluisterd naar hoe je het liefst begeleid wil worden en ze gaan geregeld met je in gesprek over de manier van begeleiden vanuit de collega’s maar natuurlijk ook je eigen ontwikkeling. Hierdoor kon ik het werk op mijn eigen tempo maar onder toeziend oog van collega’s ontdekken. Ik heb uitdagingen gehad in het contact met de doelgroep, samenwerken met de collega’s en mijn eigen leerdoelen. Je leert bijvoorbeeld zelfstandig muzisch-agogisch te werken met de bewoners, een leveringsplan op te stellen, taken op je te nemen van teamvergaderingen of te leren hoe je een intake voert. Ook kan je cursussen en trainingen bijwonen en leren werken volgens de methodiek Krachtwerk. Al met al een uitdagende stageplaats waar je op je eigen tempo en niveau kan ontwikkelen.”

3e jaars HBO Facility Management
“ De Nico Adriaans Stichting biedt opvang, begeleiding, activering en zorg aan kwetsbare Rotterdammers. Dit zijn vaak mensen met verslavingsproblematiek die dakloos zijn (geweest). Het is een goede plek om stage te lopen wanneer je maatschappelijk betrokken bent. Zo kun je hier echt iets bijdragen aan het welzijn van een groep die vaak wordt vergeten. Iedere cliënt van de NAS heeft een uniek verhaal en de omgeving kan als zeer indrukwekkend worden ervaren. Daarentegen zijn de medewerkers erg betrokken en mensgericht. Ook zijn zij altijd bereid om je te helpen wanneer je ergens tegenaan loopt.

Op facilitair gebied liggen er genoeg kansen. De NAS is momenteel bezig met het professionaliseren van de organisatie. Daarbij horen het vastleggen van procedures en werken volgens een kwaliteitsmanagementsysteem. De facilitaire organisatie is ook erg kleinschalig en werkt nog niet volgens uitgeschreven procedures of bijvoorbeeld een FMIS. Het mooie hieraan is, is dat je als stagiair jouw kennis en vaardigheden in kan gaan zetten om iets te ontwikkelen dat je ook daadwerkelijk in kan zetten de praktijk. Hier krijg je ook alle steun voor vanuit de organisatie.

Al met al een interessante stage met leuke collega’s en betekenisvol werk. Het biedt ook perspectief m.b.t. jouw positie in de maatschappij in vergelijking met die van een ander. Zeker aan te raden om eens mee te maken, ook wanneer je niet per se geïnteresseerd bent in de zorg.” 

Heb je interesse stuur dan jouw motivatie en cv naar HRM, Yvonne de Waard: stage@nasrotterdam.nl.
Wil je graag eerst nog een beter beeld krijgen van alles wat de NAS doet, kijk dan op de website Nas Rotterdam.
Daarnaast wordt er in de maand juli een tour de NAS georganiseerd voor stagiaires. In één dagdeel krijg je hierbij de verschillende onderdelen van onze organisatie te zien. Wil je graag mee op tournee? Stuur dan een mail naar Yvonne de Waard.