Woonbegeleider Jongvolwassenen (HBO-niveau)

De Nico Adriaans Stichting (NAS) is een maatschappelijke opvang met specialistische kennis over dak- en thuislozen. Wij zetten mensen die tussen wal en schip vallen, op de kade. We werken krachtgericht en sluiten aan op wat de cliënt kan. Onze missie is: de cliënt voelt zich gezien en gehoord. Binnen de organisatie werken circa 115 medewerkers, 9 stagiaires en zo’n 25 vrijwilligers. 

De kernwaarden die door de hele organisatie doorleefd worden zijn: betrokkenheid, sociale rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en aansluiten. 

Voor onze beschermde woonvorm voor jongvolwassenen van 18-23 jaar zoeken wij per direct een: 

Woonbegeleider Jongvolwassenen (HBO-niveau) 

voor 24 uur per week. 

Als Woonbegeleider Jongvolwassenen sluit je aan op de leefwereld van de jongeren: wat drijft hen? Wat doet ertoe voor de jongere? Je zorgt ervoor dat de jongere zich gehoord voelt in alle opgaven die dagelijks op hem afkomen. Je ondersteunt en daagt uit, maar weet altijd de relatie te behouden. Je stelt de mens centraal, niet de regels maar je weet tegelijkertijd ook voldoende duidelijk te zijn over de grens van wat wel en juist niet kan. 

Als mentor ben je verantwoordelijk voor het vorm geven van het traject van de jongeren. Dit traject geef je samen met je collega’s vorm. In een leveringsplan leg je vast waaraan je met de jongere gezamenlijk werkt. Je rapporteert dagelijks over de voortgang en blijft op zoek naar mogelijkheden. Je geeft niet op, je laat niet los. Je staat open voor feedback, je communiceert helder, vriendelijk en op een duidelijke manier. Je zorgt ervoor dat de jongeren een plek bij de NAS hebben waar respectvol met hen en de collega’s wordt omgegaan en je levert hieraan een grote bijdrage. 

Naast individuele begeleiding hebt je ook te maken met het begeleiden van een groep en groepsprocessen. Je houdt dus ook de processen op de afdeling in de gaten en signaleer je knelpunten en stuur je bij waar nodig. 

Daarnaast werk je onregelmatig; waarbij je om het weekend werkt en dag- en avonddiensten draait. 

Wij komen graag met jou in contact als jij: 

 • een afgeronde relevante HBO opleiding hebt, bij voorkeur HBO MWD of Social Work; 
 • enkele jaren ervaring hebt in het werken met kwetsbare doelgroepen; 
 • kennis hebt van verslavingszorg, psychiatrie, de Presentiebenadering, de sociale kaart van Rotterdam en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning; 
 • beschikt over een sterk vermogen tot het aansluiten bij de jongvolwassene waarbij je in staat bent om mogelijkheden en beperkingen te zien; 
 • analytisch bent ingesteld en ‘de vraag achter de vraag’ ziet en wat er op het spel staat; 
 • ervoor open staat om aan te sluiten, je bent enthousiasmerend en brengt energie; 
 • de bereidheid om ook in de avond en in het weekend te werken (geen nachtdiensten); 
 • de inzet, energie en bereidheid hebt om zo nu en dan samen met de jongeren te koken of huishoudelijke taken uit te voeren; 
 • het besef dat onconventionele oplossingen soms nodig zijn om maatwerk te bieden; 
 • zelfstandig bent en de kracht hebt om op te treden als dat nodig is; 
 • beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. 

Wij bieden je: 

 • een dienstverband van 24 uur per week; 
 • een klein maar zeer betrokken en gezellig team waar collegiale samenwerking, overleg en ondersteuning belangrijk is; 
 • een organisatie die altijd in beweging is, waardoor het (ook) nooit saai is; 
 • een organisatie die investeert in het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers; 
 • salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. (Salarisschaal 8, CAO Sociaal Werk) 

Informatie en Sollicitatie 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Miranda van der Stoep, Teammanager Jongerenafdeling, tel: 06-82664682. Indien je belangstelling hebt voor deze functie en aan het functieprofiel voldoet, dan ontvangt Petra van Nispen, HR-medewerker, graag jouw motivatiebrief en CV. Het e-mailadres is: sollicitatie@nasrotterdam.nl.

Scroll naar boven