Verpleegkundige
(28-32 uur)

De Nico Adriaans Stichting (NAS) is een eigen-wijze organisatie voor maatschappelijke ondersteuning. Wij richten ons o.a. op zorg mijdende inwoners van de stad, dak- en thuislozen en verslaafden. Vaak is er sprake van een dubbele diagnose en een complexe achtergrond. De NAS heeft haar kernwaarden als volgt geformuleerd: betrokkenheid, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en inclusie. Die kernwaarden worden door de hele organisatie doorleefd.

We zijn per direct op zoek naar een

Verpleegkundige (mbo-niveau)

Als verpleegkundige maak je deel uit van de Medische Dienst van de NAS. Dit team zet zich in om cliënten en bezoekers zorg te bieden bij uiteenlopende medische kwesties. De maatschappelijke opvang en verslavingszorg verdient een betrokken en kundige collega die begrip heeft voor de cliënten en bezoekers en in staat is om op een goede manier te communiceren met de doelgroep waarbij je aansluit op hun complexe leefwereld.

Je onderzoekt, vaak samen met collega’s, of de NAS van betekenis kan zijn voor de cliënt. In principe is het doel om de (veelal zorg mijdende) cliënt toe te leiden naar reguliere hulpverlening binnen het Rotterdamse zorgaanbod. Toch zijn taken als wondbehandeling, medicatieverstrekking en advies geven over (chronische) ziekte aan de orde van de dag. Lang niet alle cliënten kunnen een beroep doen op de reguliere zorg en zijn dus aangewezen op jouw kennis, aandacht en zorg.

De werkzaamheden vinden plaats op locatie bij de NAS en één dag in de week bij de Pauluskerk.

Binnen de NAS werken we volgens de Presentiebenadering. Met name voor de zorg mijdende Rotterdammers is dit een sleutel tot contact. Het relationele in onze benadering staat centraal. Alleen hierdoor kunnen we ervaren wat er op het spel staat voor degene die zorg mijdt en kunnen we aanreiken waar hij behoefte aan heeft.                                 

Wij komen graag met jou in contact als jij beschikt over:

 • een afgeronde relevante opleiding;
 • enkele jaren ervaring in het werken met kwetsbare doelgroepen;
 • stressbestendigheid;
 • kennis van – en/of de bereidheid om meer kennis te verwerven over verslavingszorg, psychiatrie, de Presentiebenadering, de sociale kaart van Rotterdam en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning;
 • een sterk vermogen tot het aansluiten bij de kwetsbare zorg mijder waarbij je in staat bent om mogelijkheden en beperkingen te zien, je bent analytisch en ziet ‘de vraag achter de vraag’; je ziet wat er op het spel staat;
 • het besef dat onconventionele oplossingen soms nodig zijn om maatwerk te bieden;
 • zelfstandigheid, maar je tegelijkertijd ook een teamplayer bent;
 • goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Wij bieden:

 • een dienstverband van 28-32 uur per week;
 • reguliere werktijden (alleen overdag);
 • een klein maar zeer betrokken en gepassioneerd Medisch team waar collegiale samenwerking belangrijk is;
 • een organisatie die altijd in beweging is, waardoor het (ook) nooit saai is;