De Nico Adriaans Stichting (NAS) is een maatschappelijke opvang met specialistische kennis over dak- en thuislozen. Wij zetten mensen die tussen wal en schip vallen, op de kade. We werken krachtgericht en sluiten aan op wat de cliënt kan. Onze missie is: de cliënt voelt zich gezien en gehoord. Binnen de organisatie werken circa 125 medewerkers, 9 stagiaires en zo’n 25 vrijwilligers.

De kernwaarden die door de hele organisatie doorleefd worden zijn: betrokkenheid, sociale rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en aansluiten.

We zijn per direct op zoek naar een:

Straatdokter

6 – 8 uur per week.

 Als straatdokter maak je deel uit van de Medische Dienst van de NAS. Dit team zet zich in om cliënten en bezoekers zorg te bieden bij uiteenlopende medische kwesties. De maatschappelijke opvang en verslavingszorg verdient een betrokken en kundige collega die begrip heeft voor de cliënten en bezoekers en in staat is om op een goede manier te communiceren met de doelgroep waarbij je aansluit op hun complexe leefwereld.

Je onderzoekt, vaak samen met collega’s, of de NAS van betekenis kan zijn voor de cliënt. In principe is het doel om de (veelal zorg mijdende) cliënt toe te leiden naar reguliere hulpverlening binnen het Rotterdamse zorgaanbod. Toch zijn taken als wondbehandeling, medicatieverstrekking en advies geven over (chronische) ziekte aan de orde van de dag. Lang niet alle cliënten kunnen een beroep doen op de reguliere zorg en zijn dus aangewezen op jouw kennis, aandacht en zorg.

Binnen de NAS werken we volgens de Presentiebenadering. Met name voor de zorg mijdende Rotterdammers is dit een sleutel tot contact. Het relationele in onze benadering staat centraal. Alleen hierdoor kunnen we ervaren wat er op het spel staat voor degene die zorg mijdt en kunnen we aanreiken waar hij behoefte aan heeft.

Wij komen graag met jou in contact als jij beschikt over:

 • een afgeronde relevante opleiding;
 • enkele jaren ervaring in het werken met kwetsbare doelgroepen;
 • stressbestendigheid;
 • kennis van – en/of de bereidheid om meer kennis te verwerven over verslavingszorg, psychiatrie, de Presentiebenadering, de sociale kaart van Rotterdam en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning;
 • een sterk vermogen tot het aansluiten bij de kwetsbare zorg mijder waarbij je in staat bent om mogelijkheden en beperkingen te zien, je bent analytisch en ziet ‘de vraag achter de vraag’; je ziet wat er op het spel staat;
 • het besef dat onconventionele oplossingen soms nodig zijn om maatwerk te bieden;
 • zelfstandigheid, maar je tegelijkertijd ook een teamplayer bent;
 • goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Wij bieden:

 • een dienstverband van 8 uur per week;
 • een klein, zeer betrokken en gepassioneerd team waar collegiale en professionele samenwerking belangrijk is;
 • een organisatie die altijd in beweging is, waardoor het nooit saai is;
 • een organisatie die investeert in het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers;
 • salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. (Salarisschaal 6, CAO Sociaal Werk)

Informatie en Sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Siavash Montazeri, teammanager van het Medisch team, tel: 010-413 3929. Indien je belangstelling hebt voor deze functie en aan het functieprofiel voldoet, dan ontvangt Yvonne de Waard graag jouw motivatiebrief en CV. Het e-mailadres is: sollicitatie@nasrotterdam.nl.

 

 

Scroll naar boven