Doorstroomvoorzieningen

Het is mogelijk dat cliënten bij de NAS gezamenlijk met andere cliënten in een pand, complex of wijk verblijven. Doordat meerdere cliënten bij elkaar in één pand verblijven, kan de NAS op een zo efficiënt mogelijke en overzichtelijke manier ondersteuning bieden. Doel van het verblijf is om zo snel mogelijk door te stromen naar een zelfstandige woonvorm. In zo’n doorstroomvoorziening worden cliënten ondersteund in het (verder) opdoen van woonvaardigheden, persoonlijke en sociale vaardigheden en worden alle zaken geregeld om uit te kunnen stromen naar een eigen, zelfstandige woonplek.

DIERGAARDESINGEL
In de doorstroomvoorziening Diergaardesingel is plek voor 14 cliënten. 

Deze doorstroomplek draagt bij aan de uitstroom van de nachtopvang. De cliënt is dan al redelijk zelfstandig en kan binnen 6 tot 12 maanden weer een volgende stap zetten richting zelfstandigheid. Op deze locatie kan soms sprake zijn van een stabiele verslavingsproblematiek zonder overlastgevend gedrag.

Voor deze woonvoorziening geldt dat de cliënt een eigen kamer heeft, die met begeleiding netjes en schoon weet te houden en deelt mogelijk faciliteiten als badkamer, keuken en toilet met andere bewoners.

Scroll naar boven