De Nico Adriaans Stichting (NAS) is een organisatie die zich inzet voor kwetsbare Rotterdammers in het maatschappelijk domein. Naast ambulante woonbegeleiding en activering vanuit de WMO biedt de NAS begeleid en beschermd wonen voor jongeren, dagopvang, nachtopvang en ambulante forensische zorg. Daarnaast organiseren wij jaarlijks de winteropvang in samenwerking met de Gemeente Rotterdam. De winteropvang gaat open voor alle buitenslapers als de gevoelstemperatuur onder de nul graden zakt. We werken krachtgericht en sluiten aan op wat de cliënt kan. Onze missie is: de cliënt voelt zich gezien en gehoord.

Binnen de organisatie werken circa 115 medewerkers, 10 stagiaires en zo’n 15 vrijwilligers. De kernwaarden die door de hele organisatie doorleefd worden zijn: betrokkenheid, sociale rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en aansluiten.

Om ons managementteam te versterken zijn we per direct op zoek naar een

Strategisch beleidsadviseur/plv. directeur-bestuurder

32-36 uur per week

Jouw profiel
Voor deze functie zoeken wij een resultaatgerichte strateeg en die tevens plaatsvervangend directeur-bestuurder is. Je bent een stevige sparringpartner voor onze directeur-bestuurder en tevens lid van het directieteam dat bestaat uit de directeur-bestuurder en de teammanagers. Binnen dit team geef je leiding aan drie teammanagers (Begeleiding en Activering). Je volgt, signaleert en analyseert grondig de relevante maatschappelijke, politieke en wetenschappelijke ontwikkelingen en interne behoeften. Het grondig in kaart brengen van kansen en bedreigingen die van invloed zijn op de organisatie is jou op het lijf geschreven. Samen met het managementteam vertaal je dit naar beleids- en jaarplannen die passen bij de strategische koers van de NAS. Dat doe je op een manier die bijdraagt aan de kwaliteit en de prestaties van de organisatie. Daarnaast toets en evalueer je de effecten van de (beleids-) ontwikkeling en projecten. Je zorgt voor samenhang tussen de organisatieonderdelen en bepaalt hoe doelstellingen het beste bereikt kunnen worden. Je stuurt veranderingsprocessen aan op het gebied van organisatiestructuur en -cultuur.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde relevante WO-opleiding;
 • Meerdere jaren ervaring als leidinggevende en als MT lid;
 • Ruime ervaring in het vormgeven en ontwikkelen van strategische beleids- en jaarplannen binnen een maatschappelijk betrokken organisatie;
 • Ervaring in het werken met verschillende strategische stakeholders (diverse gemeenten en ketenpartners);
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Aantoonbaar analytisch vermogen;
 • Een ondernemende en innovatieve houding, met oog voor de gehele organisatie;
 • Een warm hart voor onze doelgroepen.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en afwisselende functie met impact bij een inspirerende en impactvolle organisatie, in een klein, zeer betrokken en gepassioneerd team waar collegiale en professionele samenwerking belangrijk is;
 • Een dienstverband voor 32-36 uur per week, in overleg;
 • Salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring (Schaal 12, CAO Sociaal Werk);
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Een reiskostenvergoeding en gebruik van een laptop en telefoon;
 • Een contract voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Elly van der Vliet, Directeur-bestuurder a.i. tel: 010-413 3929. Indien je belangstelling hebt voor deze functie én over de gevraagde kennis en vaardigheden beschikt, stuur dan je motivatiebrief en CV voor 1 maart 2024 naar sollicitatie@nasrotterdam.nl.

Een diverse en inclusieve organisatie is belangrijk voor de NAS. Door in teams te werken die divers zijn samengesteld, kunnen we beter, innovatiever en leuker werken. We nodigen iedereen uit om te solliciteren.

Scroll naar boven