bewoner begeleid wonen ligt op bed

Begeleid wonen

Jongerenopvang

Hoe ziet de Jongerenopvang  eruit?

Er zijn in totaal 11 eenpersoonskamers. Deze kamers zijn ingericht met een bed incl. beddengoed, kast, tafel, stoel en koelkast. Er zijn totaal 4 toiletten en als je wilt douchen dan kun je gebruik maken van de 5 doucheruimtes. Koken kan in de gemeenschappelijke keuken.  De begeleiders hebben een eigen kantoor waar je op elk moment terecht kunt.  Overdag zijn er sociaal werkers aanwezig en ‘s nacht sociaal beheerders.

Woonvoorzieningen

De NAS heeft een drietal woonvoorzieningen in de stad waar mensen begeleid wonen. De mensen die de stap kunnen nemen om zelfstandig te wonen met begeleiding waar nodig stromen van hieruit door naar een zogenoemde Zonder Dak woning van een woningcorporatie.

De Jongerenopvang is geopend in mei 2017 en biedt 24-uurs begeleid wonen voor elf mannelijke jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Er is elke dag begeleiding tussen 08:00 en 22:00 uur. 's Nachts is er ook een wakende wacht.

N I E U W S

In de Beverwaard start een nieuwe jongerenopvang.  Alle informatie vindt u hier.

Grote Visserijstraat

Een andere woonvoorziening is gelegen op de Grote Visserijstraat. Er zijn 5 kamers Hier wonen mensen maximaal 24 maanden. Het zijn mensen met een beperkte verslaving en/of schulden. Een ambulante woonbegeleider is regelmatig aanwezig op het kantoor aldaar om te helpen bij het regelen van administratieve zaken.
De bewoners stromen door naar een zelfstandige woonvorm. De afspraken worden vastgelegd in een begeleidingsplan dat regelmatig wordt geëvalueerd en bijgesteld. Er wordt nauw samengewerkt met andere hulpverleningsinstanties.

Dagelijks is er van 9.00 tot 17 uur een Woonbegeleider aanwezig.