Videopodcast met NAS-bestuurder Anita Schaaij: ‘Medewerkers zijn de échte verschilmakers’

Anita Schaaij is te gast in aflevering 2 van de NAS-podcastserie ‘Verschilmakers in de zorg’. Toch ziet Anita niet zichzelf, maar de medewerkers van de stichting als de échte verschilmakers. “Ik ben nu betrokken bij het team Ambulante Woonbegeleiding en zie nog meer hoe betrokken mensen zijn. Ik zie hoe de medewerkers ook iets van zichzelf geven. Niet alleen een professionele houding, maar net wat meer.”

Anita nam in 2020 het stokje over van voormalig NAS-bestuurder Frans Brouwers, terwijl zij net met pensioen was gegaan na een lange carrière in de zorg. “Ik was ook écht van plan om mijn leven anders in te richten en oma te zijn”, zegt Anita hierover in de podcast. Toch liet zij zich meevoeren door de bevlogenheid van Frans die toen al terminaal ziek was. “Zoveel passie had ik nog nooit gezien. Ik ben zelf ook gepassioneerd, maar ik kan ook los leven van de organisatie. Het leek wel alsof hij die NAS was.”

Klik op deze link voor de YouTube-versie van de podcast.

Verder spreekt Anita in de podcast uitgebreid over de nieuwe nachtopvang die binnenkort opengaat en deelt ze haar opvattingen over de winteropvang. Ook gaat ze in op haar eigen verleden en mooie carrière in de zorg en vertelt ze in gesprek met presentator Peter van Drunen over de schoonheid én verbeterpunten van de NAS.

Beluister hier de podcast via Spotify. Beluister én bekijk de podcast hier via YouTube.

In de YouTube-versie van de podcast zie je ook foto’s van de NAS en oude foto’s van Anita voorbijkomen, bijvoorbeeld uit de tijd dat ze nog zuster was. Hier alvast een preview:

Scroll naar boven