De Nico Adriaans Stichting (NAS) is een organisatie die zich inzet voor kwetsbare Rotterdammers in het maatschappelijk domein. Naast ambulante woonbegeleiding en activering vanuit de Wmo en Forensische Zorg, biedt de NAS begeleid en beschermd wonen voor jongeren, dagopvang en nachtopvang. Daarnaast organiseren wij jaarlijks de winteropvang in samenwerking met de Gemeente Rotterdam. We werken krachtgericht en sluiten aan op wat de cliënt kan. Onze missie is: de cliënt voelt zich gezien en gehoord.

Binnen de organisatie werken circa 100 medewerkers, 10 stagiairs en een wisselend aantal vrijwilligers. De kernwaarden die door de hele organisatie doorleefd worden zijn: gelijkwaardigheid, betrokkenheid, aansluiten en sociale rechtvaardigheid.

Een diverse en inclusieve organisatie is belangrijk voor de NAS. Door in teams te werken die divers zijn samengesteld, kunnen we beter, innovatiever en leuker werken. We nodigen iedereen uit om te solliciteren.

Voor ons ambulante team jongvolwassenen van 18-27 jaar zoeken wij per direct een:

Ambulant Woonbegeleider jongvolwassenen (MBO/HBO-niveau)

24-36 uur

Als Ambulant woonbegeleider sluit je aan op de ingewikkelde leefwereld van de jongeren: wat drijft hen? Wat doet ertoe voor de jongere? Je zorgt ervoor dat de jongere zich gehoord voelt in alle opgaven die dagelijks op hem/haar afkomen. Je ondersteunt en daagt uit, maar weet altijd de relatie te behouden. Je stelt de mens centraal, niet de regels maar je weet tegelijkertijd ook voldoende duidelijk te zijn over de grens van wat wel en juist niet kan. Specifiek voor deze functie zoeken we mensen die ervaring/affiniteit hebben met het werken met Nederlandse jongvolwassenen en voormalig AMV’ers in de leeftijd tot 27 jaar.

Je legt in een leveringsplan vast waaraan je met de jonge bewoner gezamenlijk werkt. Je rapporteert dagelijks over de voortgang en blijft op zoek naar mogelijkheden. Je geeft niet op, je laat niet los. Je staat voor feedback, je communiceert helder, vriendelijk en op een duidelijke manier. Je zorgt ervoor dat de jongeren een plek bij de NAS hebben waar respectvol met hen en de collega’s wordt omgegaan en je levert hieraan een grote bijdrage.

Wij komen graag met jou in contact als jij:

 • een afgeronde relevante MBO-opleiding hebt (bij voorkeur Social Work) en meerdere jaren werkervaring met kwetsbare doelgroepen, of een afgeronde relevante HBO opleiding hebt, bij voorkeur HBO MWD of Social Work;
 • beschikt over een grote mate van cultuur-sensitiviteit en kennis hebt van hedendaagse jongerencultuur, thema’s kent (of wil leren kennen) rondom asielprocedures, de sociale kaart van Rotterdam en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning;
 • analytisch bent ingesteld en ‘de vraag achter de vraag’ ziet en wat er op het spel staat;
 • enthousiasmerend bent en energie brengt;
 • de bereidheid hebt om, in uitzonderlijke gevallen, ook in de avond en in het weekend te werken (geen nachtdiensten);
 • de inzet, energie en bereidheid hebt om zo nu en dan samen met de jongeren te koken of huishoudelijke taken uit te voeren;
 • zelfstandig bent en de kracht hebt om op te treden als dat nodig is;
 • beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Wij bieden je:

 • een dienstverband van 24-36 uur per week;
 • een klein maar zeer betrokken team waar collegiale samenwerking, overleg en ondersteuning belangrijk is;
 • een organisatie die altijd in beweging is, waardoor het (ook) nooit saai is;
 • een organisatie die investeert in het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers
 • salaris (schaal 6-8) is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring conform de CAO Sociaal Werk.

Informatie en Sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Miranda van der Stoep, teammanager Jongeren, tel: 010-413 3929. Indien je belangstelling hebt voor deze functie én over de gevraagde kennis en vaardigheden beschikt, stuur dan je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@nasrotterdam.nl.

Scroll naar boven